miercuri, 11 ianuarie 2012

Despre reclame

Cum am oarecare legatura cu domeniul asta al publicitatii (apropo, cica prin Bucuresti e foarte cool sa lucrezi in publicitate si ai succes la gagici. In Alba n-am dat pe spate pe nimeni pentru ca majoritatea cand aud de publicitate se gandesc la anuntul lu' Savu Boian cu roletele din Unirea ce rezista din anii '90) imi permit sa imi dau cu parerea despre niste reclame ce ruleaza zilele astea pe la televizor.
Pentru asta le impart pe cateva categorii asa cum imi vine la mana.

1. Reclame care imi plac
Aici as incepe cu 2 reclame la Cosmote. E una cu fluturele in care batranul ii da o lectie fiului stresat si-i arata ca uita ce-i important in viata si cealalta cu corporatistul tanar care vine acasa si o suna de pe Blackberry pe maica-sa care vorbeste de-i gata bateria la smartphone. La nici una din ele nu ma pot uita daca in incapere se mai afla cineva. Nu de alta da' iasa la suprafata urgent latura mea de gagica sentimentala si imi sclipesc ochii. Asa ca, decat sa ma intrebe copiii sau nevasta daca m-am dilit, mai bine schimb postul.

2. Reclame penibile
Aste sunt multe rau. Azi va zic doar de alea la BCR. Nici sa ma tai si nu inteleg cum dreaq au acceptat aia de la marketing BCR penibilitatile alea. Nu ma gandesc cum le-a facut copywriter-ul. Ala saracu' atat a putut si a prezentat. Problema e ca seful de marketing BCR a acceptat sa fie difuzate. Nu cred ca am vazut in viata mea un casting mai prost si mai fals. Parca toti sunt facuti dintr-un plastic vopsit strident. Si mama, ce talent actoricesc pe ei ! Adica blonda il prinde pe barbatu-so cu pitipoanca in dulap care-i suficient de proasta sa intrebe cu cine face banking (alta gaselnita pentru care as impusca atat copy-ul cat si mk-ul) si nevasta raspunde "cu BCR" in loc sa o cheleasca pe loc ? Wtf ??? In ce tara se intampla asta ? In Romania cu stirile de la ora 5 ? No way ! Hai sa va dau eu pe scurt un script normal la spotul asta: nevasta vine vesela ca o cinteza si povesteste guresa ce minunat credit a luat ea azi de la BCR ( de o sa plateasca si nepotii ei, dar asta-i alta poveste). Din dulap, pupaza idioata care nu se poate abtine, intreaba deschizand usa (de lesina ala pe jumate imbracat pe pat cu revista intoarsa in mana) "cu cine faceti banking ?" Raspunsul vine imediat, odata cu un topor neascutit sa doara mai tare: cu mata si cu tactu' fir-ai a dreaq de anorexica. Ce cauti fa in dulapu' meu de Mobexpert? Marieneeee, va omor pe amandoi, da' sa vie Proteveu' prima data...

3. Reclame misteaux

Pe primul loc in preferintele mele stau reclamele la Altex. Aici se vede iar genul lui Naumovici (cel cu "ala negru de respira greu"). Si seria asta relativ noua cu taranul ce si-a cumparat diverse electronice si electrocasnice noi la el la sat, mi se pare geniala. L-ati auzit cum zice ca-i place sa urmareasca animalele in "habitaclul lor natural" ? Ma sparg de ras cand il aud. Sau cand isi da cu blitul in ochi. Genial. Naumovici rules !

4. O reclama misto realizata dar care imi trezeste de fiecare data niste reactii punandu-ma in pielea unuia din personaje e cea cu Matache macelarul. Pai cum ma iei tu ma la rost cand eu iti cer muschi tiganesc ? Si ce dracu' cauti tu la mine in plasa sa-mi vezi ridichile si telemeaua ? Io de eram in locu' lu' amaratu' ala cu ochelari cred ca-i dadeam un pumn in dinti lui Matache. Sau cu posetuta in cap in cazul lui ochelarica...

Un comentariu:

  1. Boian Savu este omul care a aparut cel mai mult in ziare, in ultima vreme. Potentialul lui nu trebuie neglijat. Daca as fi presedinte de partid... as merge pe mana lui.
    Misto postarea.

    RăspundețiȘtergere