miercuri, 4 ianuarie 2012

Accidentele de circulatie

Fara sa urmaresc asta in mod deosebit am observat o chestie: majoritatea accidentelor de la noi sunt provocate de cateva categorii de soferi:
TANARUL teribilist.
Asta are intre 18 si 30 de ani, si are prima masina din viata lui. De obicei are ceva intre harb si masina buna. Un Opel Astra de exemplu. Sau un Golf. Sau un BMW. De prin 2000. Fara electronica si sisteme de siguranta. Cam toti astia au 2 impresii gresite. Prima, ca sunt soferi buni. Si a doua ca au masina "adevarata". Asa ca baga 150 pe ora in semi-rabla lor ca sa isi impresioneze prietena de pe locul mortului. Si fac depasiri in varf de panta sau in curba. Si iti fac flash-uri daca tu mergi cu 120. Dupa care ii vezi pe Alba24. Pacat...
MOSUL din Logan
Ramas fidel marcii Dacia, soferul asta a reusit upgrade-ul la Logan. Il stiti. Conduce cu palaria pe cap. Nu semnalizeaza cand opreste sau cand schimba banda. Isi iubeste masina. Dar o supraestimeaza. Un Logan la 140 pe ora e mai greu de stapanit decat o masina de curse. Rezultatul ? Uitati-va la stiri sa vedeti cati o patesc.
AGENTUL din duba
Asta ma enerveaza cel mai tare in trafic. E permanent grabit, are termene de livrare, are sef suparat. Si atunci devine fiara pe sosea. Depaseste tot ce prinde. Merge cu 160 cu o masina care are aerodinamica unei caramizi. Se clatina la orice pala de vant. Dar nu-i pasa. El trebuie sa livreze. Si uneori o face. Livreaza subiecte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu